כל אחד יכול
בעבר בניית אתר דרש כישורים רבים וידע מעמיק בעיצוב ובכתיבת קוד ודומה כי כיום הכל פשוט ונגיש יותר.
קיימות מספר מערכות לבניית אתרים בעלי קוד פתוח כשהנפוצה בהן היא וורדפרס – מערכת חינמית המופצת באופן חופשי ומאפשרת בניית אתרים מקצועיים בצורה מהירה ופשוטה יחסית.
וורדפרס גם מציעה לנו מגוון רחב מאוד של תבניות ומפחיתה משמעותית את הצורך בעיצוב מותאם אישית.
אז מה היא תבנית?
תבנית היא אתר מעוצב "ומוכן" שאליו מועלה התוכן שלך לאחר התאמת התמונות והמרכיבים הנוספים בו אל תוך מבנה התבנית עצמה.
זה אולי נשמע פשוט אבל זה לא! איך מיישמים את הרעיון והמותג של החברה שלך על גבי תבנית?
על מנת להכניס את הצבעים, המראה והגופנים של המותג שלכם, צריך לעבוד על פי התבנית שנבחרה על כל מגבלותיה. לדוגמה אם האתר שלך אמור להכיל ריבוי שפות, קיים הצורך בבדיקה אם התבנית מסוגלת בכלל לספק תוכן במספר שפות – כולל עברית הכתובה מימין לשמאל.
היתרונות בשימוש בתבנית הן בקבלת אתר מודרני, רספונסיבי שנראה טוב ומתאים לתקציב מוגבל.
החסרונות בכך שהאתר אינו מוגדר ומעוצב במיוחד עבור החברה שלך, מה שמשפיע על חווית המשתמש ועל המסר שמנסים להעביר.
בנוסף לכך התבנית היא ציבורית אם בחינם או בתשלום וקיימים אתרים נוספים שביצעו בה שימוש ועל כן המראה הכללי יהיה בעל אופי זהה לאתר שלך.
אז למי זה כן יכול להתאים?
עסקים קטנים שאינם צריכים אתר מותאם אישית או אולי עסקים עם תקציב מוגבל מאוד ויחד עם זאת רוצים להיות מעודכנים ולהיראות טוב.
מערכת קוד פתוח
המערכת מבוססת קוד פתוח מה שמאפשר ביצוע שינויים ושיפורים ברמת הקוד או ע"י התקנת תוספים (Plugin) שהם למעשה קוד לשימוש ציבורי שמישהו זיהה את הצורך וכתב עבורנו.
בנוסף לכל אלה קיימים סוגי בילדרים שונים המעניקים כלים לעיצוב האתר כדוגמת Elementor שבשיטת Drag & Drop מאפשרים די בקלות לשנות את המראה ולהוסיף פונקציות שונות בהתאם לצורך.
שילובם של כל המרכיבים הללו הופך למעשה את תהליך בניית האתר לקצר ופשוט משמעותית עבור בונה האתרים המקצועי ומבטיח הקמת אתר במהירות ובהתאם לכך גם המחיר זול יותר מבעבר.
אז נראה כי כיום כל אחד יכול לבנות אתר, אך הלכה למעשה ברור שהתמונה הרבה יותר מורכבת.
על מנת לבנות אתר שיעורר עניין ויגיע ללקוחות הפוטנציאלים שלכם בקנה מידה רחב, חשוב להכיר את כלי העבודה המתחדשים ולדעת כיצד להשתמש בהם, את העקרונות החשובים לבניית אתרים טובים כדוגמת רספונסיביות (התאמת תצוגה ומבנה האתר לריבוי המסכים הקיימים), חווית המשתמש ועוד מרכיבים רבים אחרים.
חווית המשתמש –
כל מומחה UX (חווית משתמש) יגיד לכם לשים דגש על יצירת חווית משתמש פשוטה וידידותית. כלל אצבע שהוא הבסיס לבניית כל אתר.
להלן 2 קווים מנחים בסיסיים שנתייחס אליהם על מנת ליצור מערכת יחסים חיובית עם הלקוח:
- נוחות: על המשתמש להרגיש נוח באתר ובהיבט של חווית משתמש טובה עלינו לשים לב שהם יודעים היכן הם נמצאים בכל רגע נתון, ולאן הם צריכים להתקדם.
חשוב לדעת מי הם המשתמשים כדי לדבר עליהם בשפה שהם יכולים להבין. נשמור על שפה ברורה ופשוטה, ונעודד את המשתמשים להישאר באתר ולבצע בו את הפעולות הרצויות לנו.
בנוסף לכל האמור אתר האינטרנט חייב לשדר אמון, שקיפות ואבטחה ולהציג נתונים רלוונטיים ומעודכנים עם התייחסות נכונה לצרכי הלקוחות. - Keep it simple: שמירה על פשטות בעת תכנון האתר שמה את הפוקוס על המשתמשים ויוצרת ערך מוסף אמיתי לכל משתמש. חשוב ליצור ממשק ייחודי ככל האפשר, אך כזה שיהיה ידידותי ויעיל עבור הלקוחות.
- הקפידו שהפעולות באתר יזרמו למשתמשים באופן טבעי.
- דאגו לעקביות בכל האתר והפכו את מציאת המידע לקלה יותר.
- תספקו למשתמשים תוכן רלוונטי באתר ולעמוד בו הם נמצאים ולשמו הם נכנסו אליו מלכתחילה.